Jarne Lemmens
Volledig scherm
Jarne Lemmens © VTM

Ondanks screening stierf Jarne Lemmens (15) aan hartfalen

WielrennenDe 15-jarige wielrenner Jarne Lemmens is overleden aan hartfalen. Dat heeft een autopsie uitgewezen. 

4 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    sterkte. De ware toedracht van het hartfalen is lastig te achterhalen. Een virus kan de oorzaak zijn van de verstoorde electro impuls van het hart, maar ook medicatie bij een luchtwegenontsteking (oa diverse breedspectrum antibiotica is vaker het geval). In elk geval te jong heengegaan.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Dat hartfalen kan door een bloedklontertje komen ten gevolge van een val tot zelfs weken voor het spijtig overlijden. Dat is nadien moeilijk terug te vinden maar vaak vermoed men wel dat zulk voorval de aanleiding tot hartfalen kan zijn. Anderzijds kan een virus de electr. impuls van het hart ontregelen, en of bepaalde antibiotica. Bij hard cardio-belastende sporten zoals wielrennen kan dat sneller opspelen, helaas vaak met slechte afloop. Ook ik heb wielrennervrienden verloren op deze manier
  • Joel Ricour

    5 jaar geleden
    Sterkte aan familie en vrienden!
  • PATRICIA VERDYK

    5 jaar geleden
    Mijn oprechte deelneming.Onze jongste zoon ben ik ook verloren aan hartfalen.Hij was 18 en voetballer.Het is bijna 11 jaar geleden en toch lijkt het pas gisteren. Heel veel moed en sterkte aan familie en vrienden van Jarne.