BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Lefevere haalt uit naar UCI-commissaris Mariën: “We kunnen beter stoppen met een klassement op tijd”

WielrennenIn Californië is er heel wat te doen over een beslissing van UCI-commissaris Philippe Mariën. Die besliste om leider Tejay Van Garderen in dezelfde tijd als de winnaar te plaatsen, nadat de Amerikaan 50 seconden verloor door een val. Die valpartij gebeurde buiten de laatste drie kilometer: inbreuk op de regels, vindt ook Patrick Lefevere: “Mariën beslist wie de gele trui draagt.”

16 reacties

  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    Dan moet men ook verplichten om minnelijke schikkingen af te schaffen en voor het gesjoemel op te draaien he lefevre.en alle dopingzondaars en cocaine snuivers geen tweede kans te geven.
  • Dikkie Wolfmen

    5 jaar geleden
    Onkunde , nooit niet gekoerst of int peleton gezeten
  • Jean-Pierre Roobaert

    5 jaar geleden
    Schandalig van de jury, Lefevre heeft volledig gelijk!!!
  • Rudy Walterus

    5 jaar geleden
    Ik ben geen Lefevre fan , maar in dit geval heeft hij 100 procent gelijk .De UCi is de wielersport naar de haaien aan het helpen . Ze maken maar reglementen maar passen ze niet toe of de commissarissen kennen ze niet of ze zijn totaal zinloos omdat ze niet te handhaven zijn (cfr het rijden op fiets- en voetpad )en wat voor andere onzin . Er wordt ook met twee maten en twee gewichten gewerkt , de ene wordt voor iets gestraft de andere voor hetzelfde feit niet , dat is willekeur.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Lefevre heeft 100% gelijk. Overal word de 3km regel strikt toegepast. Wie daarbuiten valt of lek rijd, krijgt tijdverlies aan de broek als hij achterop raakt. Commisaris Marien lijkt wel last te hebben van dementie, want als UCI koerscommisaris moet hi jde regels toepassen en hij vergeet dat blijkbaar - ik schat zeer bewuust voor een envelope geld omdat de Amerikanen zeer graag Van garderen deze ronde opnieuw zien winnen. Ik zou zeggen Marien buiten als UCI commisaris.