Patrick Lefevere, manager van Deceuninck - Quick-Step.
Volledig scherm
Patrick Lefevere, manager van Deceuninck - Quick-Step. © photo: Cor Vos

Lefevere: Mathieu een superfenomeen, maar niet iedereen moet gaan crossen

Patrick Lefevere is zeer onder de indruk van de overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race, maar waakt ervoor om het veldrijden te zien als basis voor topprestaties op de weg. ,,Mathieu is een superfenomeen maar we moeten nu niet opeens gaan overdrijven en iedereen in de winter laten crossen”, zei de manager van Deceuninck - Quick-Step tegen Het Nieuwsblad.

  1. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’
  2. Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.
  3. Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard heeft één dag kunnen geniet van de gele trui in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander verbaasde dinsdag vriend en vijand door de proloog van de WorldTour-koers te winnen, maar een dag later moest hij al vroeg lossen. De rit van Château d’Oex naar Fribourg werd in een massasprint gewonnen door Dorian Godon. De Fransman van Decathlon AG2R neemt bovendien de leiderstrui over van Zijlaard.