Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © BELGA

Van der Poel ondervond in Brabantse Pijl dat het al anders koersen is voor hem: “Als ik in een groepje kwam, hielden ze de benen stil”

WielrennenZijn overdonderende opmars in de klassiekers dit voorjaar en zijn zege in de Brabantse Pijl maken Mathieu van der Poel favoriet voor de Amstel Gold Race van zondag. De status van de Nederlandse wereldkampioen veldrijden is inmiddels veranderd. “Ze laten me niet meer rijden”, zegt hij.

14 reacties

  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    johan waarom wilde wout wel met stybar meewerken dan op zijn aanval op de kemmel ? toen reed zijn ploegmaat nog in de kopgroep hoor . Het plan was om naar de kopgroep toe te rijden maar beide bliezen zichzelf op in de beklimming van de kemmel Wout wist dat zijn ploegmakker geen kans had tegen sagan.Trouwens ze kwamen beide met achterstand binnen
  • Piet Vanzonhoven

    5 jaar geleden
    Ach zure jongens dat VDP niet rijdt aan de kop rijdt in een groepje is nog zo een opmerking puur uit jaloezie of je moet je ogen eens laten controleren . Ocharme toch, wees eens eerlijk ipv zeepbellen te blazen.
  • Johan Maddens

    5 jaar geleden
    Wout reed Gent Wevelgem in dienst van de ploeg , ging iedereen halen . Patrick als VDP aanvalde reed er nog een ploegmaat van Wout voorop . Waarom moest hij overnemen !!
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    paul , weet u wel wat je zegt ? dan moet je eens heeeeeel goed kijken ! integendeel zelfs! mvdp doet meer dan zijn deel van het werk . Beelden niet gezien van gent wevelgem waar mvdp ten aanval ging op de baneberg met VA in het wiel die niet wilde overpakken ? Had VA daar overgepakt waren ze beide weg naar de groep sagan maar hij durfde niet om dat hij toch weet als het tot een sprint kwam hij veel tekort kwam
  • Paul Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Renners die met hem niet meer willen doorrijden ? Laten ze dan op tv andere beelden zien ? Ok, hij is top en aanvallen doet hij zeker, maar eens in het ontsnapte groepje is hij het dikwijls die de benen stilhoudt ... Wout daarentegen is een vechter en nooit bang om mee te draaien, maar daar win je helaas geen koersen mee.