Magnus Cort Nielsen viert zijn zege in Pélussin.
Volledig scherm
Magnus Cort Nielsen viert zijn zege in Pélussin. © photo: Cor Vos

Cort Nielsen wint vierde etappe in Parijs-Nice

Kwiatkowski nieuwe leiderMagnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe in Parijs-Nice gewonnen. Na drie sprintetappes was het vandaag de beurt aan de klimmers, want op de 212 kilometer van Vichy naar Pélussin kreeg het peloton een aantal flinke heuvels voor de kiezen. De 26-jarige Deen van Astan bleek daarin de sterkste.

  1. Column Thijs Zonneveld | Het was allemaal de schuld van een besmette keuken, zei China, en WADA accepteerde het excuus klakkeloos
    PREMIUM

    Column Thijs Zonneveld | Het was allemaal de schuld van een besmette keuken, zei China, en WADA accepteer­de het excuus klakkeloos

    Columnist Thijs Zonneveld windt zich al dagen op over de dopingzaak met 23 zwemmers vlak voor de Olympische Spelen van 2021. Ze werden betrapt, maar ze ontliepen allen een schorsing. De zaak werd onder het tapijt geschoven door de Chinezen én dopinginstituut WADA, tot een kleine twee weken terug de New York Times en de Duitse tv-zender ARD erover berichtten. ,,Het WADA accepteerde het excuus van China klakkeloos.”
  2. Weer zware crash in wielerkoers: helm redt Chris Harper bij botsing met lantaarnpaal
    met video

    Weer zware crash in wieler­koers: helm redt Chris Harper bij botsing met lantaarn­paal

    Ruim twee weken na de zware val in de Ronde van het Baskenland is de wielersport opnieuw opgeschrikt door een opmerkelijke valpartij. De Australiër Chris Harper (29) ging in de afdaling van de koninginnenrit van de Ronde van de Alpen hard onderuit en knalde met z'n hoofd tegen een lantaarnpaal. Dankzij zijn helm bleef de schade beperkt tot een lichte hersenschudding. Simon Carr won de koninginnenetappe.