Ploegentijdrit Vuelta niet onder de Domtoren door, start en finish bij de Jaarbeurs

VideoDe ploegentijdrit van de Ronde van Spanje 2020 gaat vooral door de grote wijken van Utrecht. Het parcours is 23,7 kilometer lang en de start en finish zijn in de buurt van het Jaarbeursplein. 

  1. Job (35) moet bewegen om te herstellen: wie gaat er met hem fietsen en zwemmen?
    utrecht helpt

    Job (35) moet bewegen om te herstellen: wie gaat er met hem fietsen en zwemmen?

    Job de Jong (35) liep bij de geboorte hersenschade op, waardoor hij rolstoelafhankelijk en slechtziend werd. Rond de jaarwisseling lag hij twee maanden in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking. Zijn dagen staan nu grotendeels in het teken van revalideren. Om dit langdurige traject goed door te komen, zoekt Job vrijwilligers die hem willen bijstaan bij het fietsen en zwemmen. ,,Daarnaast zou ik enorm geholpen zijn als iemand af en toe voor me kookt. Gezellig een hapje mee-eten kan dan natuurlijk ook!’’
    Utrecht
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    147

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”