Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HLN-surfer twijfelt niet: Mathieu van der Poel is nu al beste veldrijder aller tijden

VeldrijdenVoor Roland Liboton is Mathieu van der Poel nu al de beste veldrijder aller tijden. Naar aanleiding daarvan lanceerden we gisteren een poll: wie is de beste crosser ooit? Het antwoord van de HLN-surfer is duidelijk: Van der Poel.

15 reacties

  • Eduard Dierckx

    5 jaar geleden
    Mathieu is zeker de grootste hij is niet alleen veldrijder maar ook steengoed wegrenner, tweede in het EK en nu NL kampioen op de weg in een superzware koers, daar moest, met alle respect Nys en Liboton niet aan beginnen. De explosiviteit van VDP had enkel Roger de Vlaeminck.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Ik heb alle groten zien rijden van de gebroeders de Vlaeminck tot Sven Nys en voor mij staat het vast geen enkele zou Mathieu kunnen volgen hebben.Die explosiviteit die versnelling die hij als het nodig is meerdere keren kan doen is ongezien in het veldrijden.Op de weg kan hij ook ver komen afwachten hoe hij de grote koersen verteerd, in het veld is hij op jonge leeftijd nu al legendarisch!
  • Jan Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Kerels als Van der Poel , Van Aert en zelfs Aerts kunnen vlot mee op de weg , meer zelfs Mathieu en Wout zouden grotere wedstrijden kunnen winnen . Betekent dat ze veel meer inhoud hebben dan de vorige generaties . Een uur volle bak in het veld is voor hen de normaalste zaak van de wereld .
  • Ed Buun

    5 jaar geleden
    Zonder zijn vader zou hij niet zo gemakkelijk winnen. Nu krijgt hij elke ronde 10 tot 15 seconden cadeau door de parcours die zijn eigen vader heeft aangelegd. Lange schuine strook waar iedereen uitschuift buiten zijn zoon met daarna extra hoge balkjes, die in de tijd van Nijs nooit zouden mogen gebruikt worden. Pure parcours vervalsing tot en met. Men zou nooit iemand zijn vader het parcours mogen laten tekenen en vastleggen, dit is pure oplichting tegenover de andere renners.
  • Ruben Lampe

    5 jaar geleden
    @anton: Stybar zegt dat ze nu veel harder crossen dan in zijn tijd. In zijn tijd was het 1 ronde snel, dan wat rustig en dan slotronde snel. Nu is het de hele cross volle bak door VdP. Die generatie was helemaal niet sterker. Dat zie je ook aan hoe snel VdHaar wegvalt. Die kon in de tijd van Nys nog crossen winnen en zelfs de wereldbeker. Nu wint vd Haar nooit meer wat.