Bart De Clercq is na een horrorjaar weer van de partij bij Wanty-Groupe Gobert.
Volledig scherm
Bart De Clercq is na een horrorjaar weer van de partij bij Wanty-Groupe Gobert. © Photo News

In 2011 was Bart De Clercq nog ritwinnaar in de Ronde van Italië, straks wordt hij de eerste renner in het peloton met een kunstheup

WielrennenRuim één jaar na de val die hem zijn heup kostte, is Bart De Clercq (32) stilaan weer klaar voor zijn terugkeer in het peloton. Met een prothese welteverstaan. Geen renner die de ritwinnaar in de Giro van 2011 dat ooit voordeed. “Het is niet zo dat ik bij de volgende onnozele slipper in brokken op de grond zal liggen.”

5 reacties

  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Dit is er ver over! Eens je de 30 gepasseerd bent met een kunstheup aan proffessionele sport doen! Luister naar je lichaam! Kijk eens rond hoeveel voetballers en topsporter er na hun actieve periode kunstgevrichten heupen knieen, moeten laten plaatsen omdat alles versleten is tot op het bot! Dit zal later zijn gevolgen hebben lichamelijk! Er is nog een leven na de koers!
  • Guiliaume WALTER

    5 jaar geleden
    Wat een karakter man.. succes Bart.
  • robin van leirsberghe

    5 jaar geleden
    Hallo Bart, dat komt zeker in orde. Ikzelf ben een gedreven mountainbiker en heb ook een volledig nieuwe heup en dat al vier jaar. En tot op de dag van vandaag heb ik er nog niets van gevoeld. Nu topsport en recreatieve sport kan je moeilijk met elkaar vergelijken maar ik geloof er vast in dat alles weer goed komt. Keep riding!
  • Frank Van Reeth

    5 jaar geleden
    Veel succes Bart.Ik heb vorig jaar gezien hoe hard je gewerkt hebt voor deze comeback en telkens herviel.Respect man voor je doorzettingsvermogen.
  • bart tijtgat

    5 jaar geleden
    Zal perfect kunnen fietsen.ik heb al enkele jaren een heup en een knieprothese en fiets elk jaar enkele granfondos in het hooggebergte