EPA
Volledig scherm
© EPA

Toeschouwers zijn grootste vervuilers bij wielerwedstrijden

WielrennenWielerwedstrijden brengen nogal wat zwerfvuil met zich mee, maar de grootste vervuilers zijn bijlange de wielrenners. Wél de toeschouwers. Dat blijkt uit een onderzoek van Mooimakers, het initiatief tegen zwerfvuil gelanceerd door West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé.

10 reacties

  • william deceuninck

    5 jaar geleden
    de grootste vervuilers zijn de wielerploegen. Quick step vult jaarlijks 23000 drankbussen die nadien overal langs de weg gekieperd worden. Vermenigvuldig dat met het aantal ploegen en men spreekt al vlug van honderdduizenden plastic flessen die jaarlijks in de natuur terecht komen. Maar pas op als je als gewone sterveling een peukje weggooit op de openbare weg. Gegarandeerde gasboete!
  • julia Gosseye

    5 jaar geleden
    Ik ben verscheidene keren naar de ronde van Frankrijk geweest. Tweemaal heb ik de ronde gezien op Les Deux Alpes en op verscheidene andere bergen. Nooit heb ik daar enige vuilnis of afval aangetroffen. Dit om reden dat er langs de omloop om de 4O meters vuilniszakken aangebracht werden. Alle dagen werden die zakken weggehaald en vervangen. Blijkbaar is dit hier bij ons niet mogelijk.
  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    Er zijn er hier die hun gedacht zeggen zonder naar de koers gekeken te hebben. Er zijn zones waar de renners hun afval mogen gooien. En je ziet ook het merendeel van de renners hun papiertjes in hun zakjes van hun trui steken. Komen ze bij de ploegwagen dan geven ze hun afval af. En bidons zijn biologisch afbreekbaar, maar de meeste bidons worden verzameld door de toeschouwers. Ik denk ook niet dat de peuken van de renners komen. Nog nooit een renner een sigaret zijn opsteken tijdens de koers.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Als er een wedstrijd in en rond een stadskern is, vind je geen vuilbakken omdat de stadsdiensten ze laten verwijderen hebben. Dat is de laatste jaren een trend geworden, en dan klagen over zwerfvuil.
  • Patrick Van bouwel

    5 jaar geleden
    Niet alleen de toeschouwers gooien zwerfvuil op de openbare weg. Je moet is kijken wat die renners weggooien na een bevoorrading. Ze hebben helpers die drinkbussen aanbrengen, als de renners hun afval aan die helper geeft kan die dat naar de ploegauto brengen. Probleem opgelost