Stephan Tellier
Volledig scherm
© Stephan Tellier

Team Jumbo heet voortaan Team Jumbo-Visma

De schaats- en wielerploeg van Team Jumbo, verenigd in het overkoepelende Team Oranje, gaan met ingang van 1 januari onder de naam Team Jumbo-Visma verder.

  1. Column Thijs Zonneveld | Het was allemaal de schuld van een besmette keuken, zei China, en WADA accepteerde het excuus klakkeloos
    PREMIUM

    Column Thijs Zonneveld | Het was allemaal de schuld van een besmette keuken, zei China, en WADA accepteer­de het excuus klakkeloos

    Columnist Thijs Zonneveld windt zich al dagen op over de dopingzaak met 23 zwemmers vlak voor de Olympische Spelen van 2021. Ze werden betrapt, maar ze ontliepen allen een schorsing. De zaak werd onder het tapijt geschoven door de Chinezen én dopinginstituut WADA, tot een kleine twee weken terug de New York Times en de Duitse tv-zender ARD erover berichtten. ,,Het WADA accepteerde het excuus van China klakkeloos.”
  2. Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard heeft één dag kunnen geniet van de gele trui in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander verbaasde dinsdag vriend en vijand door de proloog van de WorldTour-koers te winnen, maar een dag later moest hij al vroeg lossen. De rit van Château d’Oex naar Fribourg werd in een massasprint gewonnen door Dorian Godon. De Fransman van Decathlon AG2R neemt bovendien de leiderstrui over van Zijlaard.