BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kersvers wielerbondscoach Verbrugghe: “De profs vormen een uitstalraam, maar de beloften zijn de toekomst”

WielrennenRik Verbrugghe gaf vandaag op de zetel van de wielerbond in Vorst meer uitleg bij zijn aanstelling als bondscoach van de mannen elite en U23. “Het is een eer hier te zijn als bondscoach van een van de belangrijkste wielerlanden. De federatie heeft mij gecharmeerd met een precies plan voor de toekomst”, vertelde de 44-jarige oud-renner.

4 reacties

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Het is al eerder gezegd, maar renners die het hele jaar voor elkaar door het vuur gaan,moeten een dag per jaar tegen elkaar rijden.en dat is vreemd, sponsors zijn er bij gebaat dat ook hun ploegen aan het WK deelnemen,dus schaf de landen ploegen af nu staan er renners aan het vertrek die niet allemaal ProTour waardig zijn.
  • dretie munkies

    5 jaar geleden
    Bondscoach en tezelfdertijd ploegleider blijven bij een commercieel team lijkt me geen verstandige keuze. Er is maar één oplossing voor : doek die nationale ploegen op !
  • Eduard Vanderheyden

    5 jaar geleden
    Éindelijk een goede keuze gemaakt door de wielerbond. Als Rik ergens voor gaat is het om het hele werk. Zeker geen loze beloften. Dit hadden we nódig in het wielrennen.
  • Kevin Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Rik Verbrugghe als bondscoach wegwielrennen en een veldrijder als assistent. Hoe slagen die mannen van de bond er toch steeds in om zich onsterfelijk belachelijk te maken?