Pieter Weening op archiefbeeld.
Volledig scherm
Pieter Weening op archiefbeeld. © Cor Vos

Weening vijfde, Alaphilippe de snelste in Slowakije

Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) heeft de eerste etappe in de 62ste editie van de Ronde van Slowakije gewonnen. De 26-jarige Fransman was na 169,9 kilometer van Poprad naar Strbske Pleso in een sprint bergop sneller dan de Belg Ben Hermans. 

  1. Marianne Vos profiteert van te vroeg juichende Lorena Wiebes en wint Amstel Gold Race: ‘Ik dacht: tot de streep, tot de streep’
    Met video

    Marianne Vos profiteert van te vroeg juichende Lorena Wiebes en wint Amstel Gold Race: ‘Ik dacht: tot de streep, tot de streep’

    Marianne Vos heeft zondagmiddag de bij de vrouwen vrij chaotisch verlopen Amstel Gold Race op haar naam geschreven. Na een ongeval met een motoragent lag de koers meer dan een uur stil en werd het parkoers noodgedwongen ingekort. In de eindsprint kwam Lorena Wiebes met de armen in de lucht over de streep, maar uit de fotofinish bleek al snel dat Vos de snelste was.
  2. Mikel Landa volgende slachtoffer van valpartij in Ronde van Baskenland, Romain Gregoire wint etappe

    Mikel Landa volgende slachtof­fer van valpartij in Ronde van Baskenland, Romain Gregoire wint etappe

    Romain Gregoire heeft de vijfde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Na flink wat klimwerk bleef er maar een kleine groep over voor de eindsprint, waarin Gregoire de sterkste was. Mattias Skjelmose zat ook in de groep en behoudt de leiderstrui. De koers werd wederom ontsierd door een harde valpartij, waardoor Gonzalo Serrano, Gil Gelders en Mikel Landa af moesten stappen. Laatstgenoemde brak daarbij zijn sleutelbeen.