Maurits Lammertink
Volledig scherm
Maurits Lammertink © Lenneke Lingmont

Lammertink debuteert in Vuelta, Zakarin kopman bij Katoesja

Maurits Lammertink gaat zijn debuut maken in de Ronde van Spanje. De 27-jarige wielrenner is door zijn ploeg Katoesja opgenomen in de selectie voor de 73ste editie van de Vuelta, die zaterdag start in Malaga. Het is de derde grote ronde die Lammertink fietst. 

  1. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’
  2. Sepp Kuss gaat van meesterknecht naar winnaar Vuelta: ‘Verandert mijn leven, maar ik blijf mezelf’

    Sepp Kuss gaat van meester­knecht naar winnaar Vuelta: ‘Verandert mijn leven, maar ik blijf mezelf’

    Sepp Kuss bezorgde zijn ploeg Jumbo-Visma in de Vuelta een historische eindzege. De Amerikaan was in de Giro d’Italia (voor Primoz Roglic) en de Tour de France (voor Jonas Vingegaard) nog meesterknecht, in de Ronde van Spanje kon hij rekenen op de hulp van de renners die hij normaal als kopmannen beschouwt. ,,Ik blijf mezelf. Het verandert mijn leven wel, maar ik kijk hierop terug met veel mooie herinneringen”, zei Kuss in het flashinterview, voordat hij het podium kon betreden met al zijn teamgenoten van Jumbo-Visma.