AP
Volledig scherm
© AP

Martin slaat toe op steile Mûr-de-Bretagne, Van Avermaet houdt stand

Tour de FranceDe zesde etappe van de Tour de France was een kolfje naar de hand van Daniel Martin. De 31-jarige Ier van UAE Team Emirates had het beste eindschot in huis op de Mûr-de-Bretagne. Greg Van Avermaet hield stand en mag zo ook morgen in het geel rijden. Tom Dumoulin reed dan weer lek in de slotfase en verloor uiteindelijk 1'13" nadat hij ook een tijdstraf kreeg.

18 reacties

  • Eduard Dierckx

    6 jaar geleden
    Het is of de plannen voor de Tour al uitgetekend zijn, wat een saaie bedoening, de ronde van Italië en zeker de ronde van Spanje geeft veel meer spankracht.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    @Wim Rooyakkers : dat is omdat het te ver in de finale is gebeurd en men duidelijk de koers openbreekt. Vaak laat men het oogluikend toe maar niet in een slotfase, zeker niet van klassement-renners wie het ook mag zijn.. De straf is terecht. Zeer sterk nummer van Martin overigens.......
  • Patrick bloemen

    6 jaar geleden
    Froome lek ???? Doorrijden allemaal in t vervolg he , gaaaazzzzzzz
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Het zat Dumoulin vandaag niet mee. Lekkeband op vijf kilometer van de meet. Auto's die meer in de weg reden dan iets anders. Och die 53 seconden die hij verliest haalt hij moeiteloos in in de eerste zware bergrit en de individuele tijdrit. Volgens mij. heeft hij maar één concurrent. Inderdaad Froome
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Greg doet dit prima. Om een beetje van koers te snappen moet je weten dat de gele trui per dag een aardige duit opbrengt. Dit zijn profs en die rijden ook om centen te verdienen, zowel voor zichzelf, de ploeg, en de verzorgers en mecaniciens. Dus elke dag Greg de trui heeft deelt iedereen in de vreugde. Mocht ik van QS zijn deed ik morgen geen meter kop... zoek het maar uit, ze hebben 2 ritten, dus leg de druk maar bij anderen die nog met lege handen staan.