afp
Volledig scherm
© afp

Yates verslaat Dumoulin in koningsduel

Rozetruidrager Simon Yates heeft de elfde etappe van de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Brit hield in de spannende slotkilometers omhoog door de straten van Osimo Tom Dumoulin nipt achter zich. De Limburgse titelverdediger beantwoordde een demarrage van Yates niet onmiddellijk, maar wist het gaatje toch bijna dicht te rijden. Het verschil aan de finish was twee seconden.

  1. Weer zware crash in wielerkoers: helm redt Chris Harper bij botsing met lantaarnpaal
    met video

    Weer zware crash in wieler­koers: helm redt Chris Harper bij botsing met lantaarn­paal

    Ruim twee weken na de zware val in de Ronde van het Baskenland is de wielersport opnieuw opgeschrikt door een opmerkelijke valpartij. De Australiër Chris Harper (29) ging in de afdaling van de koninginnenrit van de Ronde van de Alpen hard onderuit en knalde met z'n hoofd tegen een lantaarnpaal. Dankzij zijn helm bleef de schade beperkt tot een lichte hersenschudding. Simon Carr won de koninginnenetappe.
  2. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’