Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Valverde reed Muur van Hoei sneller (!) op dan vorig jaar (maar in 2014 vestigde hij absoluut record)

WielrennenVorig jaar was Alejandro Valverde voor de vierde keer op rij superieur in de Waalse Pijl. Gisteren greep de 37-jarige Spanjaard naast een nieuwe zege, al bedwong ‘El Imbatido’ de Muur van Hoei sneller dan in 2017. Opvallend.

1 reactie

  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    En dat gebeurd allemaal clean want volgens sommige dromers op dit forum is het gebruik van verboden middelen iets van vroeger!!.
  1. “Ze spelen potje schaak, maar zetten zichzelf schaakmat”: topsprinters geërgerd na “lakse” tactiek Alpecin-Deceuninck
    3

    “Ze spelen potje schaak, maar zetten zichzelf schaakmat”: topsprin­ters geërgerd na “lakse” tactiek Alpe­cin-Deceuninck

    “Zij gingen vol op de enige helling van de dag, om nadien niet meer te helpen”, zegt Jasper Stuyven (32) namens Lidl-Trek. ‘Zij’, dat zijn de renners van Alpecin-Deceuninck. De troepen van Kaden Groves lieten een heel pak topsprinters gefrustreerd achter omwille van hun koerstactiek. Vollenbak op de eerste helling om (zonder succes) enkele sprinters overboord te gooien, terwijl ze zich nadien afzijdig hielden.
  2. Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

    Jonge mountainbi­ker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilip­pe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

    Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe - gisteren aan het feest- en het betere spurtwerk van Groves maar zeker Milan bleven bij op weg naar Cento. Ondanks een ultieme vluchtpoging van Dries De Pooter (Intermarché-Wanty) speelden de Belgen niet mee voor ritwinst. Tim Merlier had gehoopt om revanche te nemen na zijn declassering van eergisteren, maar hij kwam er niet aan te pas en strandde pas op een vijftiende plaats.