Jos van Emden vlak na de finish van de tijdrit in Milaan.
Volledig scherm
Jos van Emden vlak na de finish van de tijdrit in Milaan. © Cor Vos

Jos van Emden is inmiddels 'een andere wielrenner'

Tijdrit TirrenoEen jaar geleden werd Jos van Emden in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico geklopt met drie seconden verschil. De grootste teleurstelling uit zijn carrière. Hij wist niet dat hij ruim twee maanden later in de afsluitende tijdrit van de Giro zijn mooiste zege ooit zou boeken.

  1. Vaak wordt vergeetachtigheid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever
    PREMIUM

    Vaak wordt vergeetach­tig­heid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever

    Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’
  2. Giro d’Italia 2024 | Bekijk hier alle uitslagen, klassementen en een overzicht van de etappes

    Giro d’Italia 2024 | Bekijk hier alle uitslagen, klassemen­ten en een overzicht van de etappes

    De 107de editie van de Giro d’Italia is inmiddels in volle gang. De eerste grote wielerronde van 2024 telt in totaal 21 etappes, waarvan twee tijdritten en eindigt op 26 mei in Rome, aan de voet van het Colosseum. De Sloveen Primoz Roglic won de koers vorig jaar, maar laat de Giro ditmaal schieten. Alle ogen zijn deze drie weken dan ook gericht op zijn landgenoot Tadej Pogacar. Wint hij zijn eerste maglia rosa?