Roy van den Berg, Matthijs Buchli en Theo Bos tijdens de Zesdaagse in Ahoy.
Volledig scherm
Roy van den Berg, Matthijs Buchli en Theo Bos tijdens de Zesdaagse in Ahoy. © Carla Vos

Goud voor Van den Berg, Büchli en Bos op teamsprint bij wereldbeker

Het Nederlandse drietal van BEAT Cycling Club heeft bij de wereldbeker baanwielrennen in Minsk goud veroverd op de teamsprint. Roy van den Bergh, Matthijs Büchli en Theo Bos waren in de finale met 43,397 seconden te sterk voor het trio van Polen. De Poolse baanwielrenners zetten 44,116 op de klok. Het brons ging naar Frankrijk.

  1. Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstokkanker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’
    PREMIUM
    eierstokkankerdag

    Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstok­kan­ker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’

    Woensdag is het Wereld Eierstokkankerdag. Vorig jaar kregen 1371 vrouwen te horen dat ze deze ziekte hebben. Eierstokkanker wordt bij de meeste patiënten laat ontdekt en is dan vaak al uitgezaaid. Hoe kan deze kanker zo lang onopgemerkt blijven? Gynaecoloog-oncoloog Jurgen Piek legt het uit en vertelt over de nieuwste vondsten uit onderzoek die hoop bieden voor de toekomst.
  2. Weer zware crash in wielerkoers: helm redt Chris Harper bij botsing met lantaarnpaal
    met video

    Weer zware crash in wieler­koers: helm redt Chris Harper bij botsing met lantaarn­paal

    Ruim twee weken na de zware val in de Ronde van het Baskenland is de wielersport opnieuw opgeschrikt door een opmerkelijke valpartij. De Australiër Chris Harper (29) ging in de afdaling van de koninginnenrit van de Ronde van de Alpen hard onderuit en knalde met z'n hoofd tegen een lantaarnpaal. Dankzij zijn helm bleef de schade beperkt tot een lichte hersenschudding. Simon Carr won de koninginnenetappe.