EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Froome wil positieve plas verklaren door "acuut nierprobleem"

WielrennenLigt tijdelijk nierfalen aan de basis van de positieve dopingtest van Chris Froome (33)? Volgens de Franse sportkrant 'L'Equipe' is dat het argument waarop de Brit zijn verdediging wil bouwen. Alleen: zoiets bewijzen wordt aartsmoeilijk.

14 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Om de top te halen in een fysiek harde sport moet je dus astma en een acuut nierprobleem hebben. Wie weet hoeveel sporttalent ligt er nog op de intensieve in onze ziekenhuizen.
  • ivan lindekens

    6 jaar geleden
    renner met acuut nierprobleem wint 4 keer de Tour en 1 keer de Vuelta...van wonderen gesproken...
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Natuurlijk heeft men nu al argwaan tegen de verklaringen van één van de grootste ronderenners uit de wielergeschiedenis. Velen hebben het hem nooit gegund !! Wat de enige verklaring is. Wie had dan al die rondes moeten winnen? Greg, uiteraard. Denk er maar eens goed over na hoe die in Rio heeft gewonnen.
  • Jos Saive

    6 jaar geleden
    Mensen met acute nier problemen liggen in een ziekenhuis
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Ik geloof daar niets van. Nierfalen is een ernstig probleem. Nierlijden is blijkbaar een nieuw woord. Dan zouden andere afvalstoffen in de urine toch ook verhoogt moeten zijn indien zijn nieren slecht werkten? Andere dag al meteen herstelt? Wat ik raar vind is als je 1000mg inneemt dat je dan 2000mg zou uitscheiden. Dat klinkt ongeloofwaardig. Ik zou 2 pintjes drinken en dan 2 promille kunnen blazen doordat mijn nieren net als ik blaas aan het falen zijn.