BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Thibau Nys pakt tweede BK in twee jaar tijd en doet er nog een 'Herygers' bovenop

VeldrijdenStormloop rond Thibau Nys in Koksijde. Net als vorig jaar in Oostende kroonde de zoon van Sven Nys zich tot Belgisch kampioen veldrijden. Toen als eerstejaars-, nu als tweedejaarsnieuweling. Jetze Van Campenhout werd tweede, Ward Huybs veroverde brons. Dante Coremans, vooraf de grootste rivaal van Thibau Nys, viel als vierde naast het podium.

32 reacties

  • rudy verlinden

    6 jaar geleden
    Beleef je sport...maar laat de sport je leven niet beleven...geniet van elk moment die krijgt..
  • Rik Cappelle

    6 jaar geleden
    Felicitaties aan Thibaut en aan alle wielrenners en wielrensters die vandaag een podiumplaats (of net niet) behaald hebben. En ik zit hier te wachten op de eerste reactie van ene die het durft te hebben over doping. Het verwonderd mij dat die er nog niet gekomen is.
  • dretie munkies

    6 jaar geleden
    Düren is een mooie stad, maar of het voor Thibau Nys blijft duren valt nog af te wachten : allemaal die mediaaandacht (zelfs al een eigen tv-programma) opgezet door vaderlief voorspelt weinig goeds. En met zijn liefje ? Hopelijk voor haar, volgt hij ook daar niet het spoor van zijn vader
  • X L

    6 jaar geleden
    Je moet gewoon geluk hebben bij deze sport. Moest Sven Nys nu 25 zijn en moeten rijden tegen, Van Aert en Van de Poel, dan zou zijn palmares er heel anders hebben uitgezien. Gewoon geen tegenstand en je bent de grootste natuurlijk.
  • vangeel guido

    6 jaar geleden
    Zo nu kan ik tot mijn 90 jaar kijken naar de opvolger van Sven Nys .15 + 25. jaar is 40 en dan zal die wel stoppen ermee net zoals zijn vader.Wat een mooie kampioen die zoon van de allergrootste veldrijder aller tijden.