1 reactie

  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Morgen is iedereen blij!want er wint een Belg.
  1. INTERVIEW. Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Flanders Clas­sics-CEO Tomas Van Den Spiegel over toekomst van het veldrijden: “Heeft het in 2030 nog een plaats in het wielrennen?”

    Zoals te voorzien en te verwachten was, lag ook deze winter weer de Wereldbeker veldrijden onder vuur. Die Wereldbeker is een organisatie van Flanders Classics en CEO Tomas Van Den Spiegel heeft wel oren naar de kritiek. Dat een Wereldbeker ook met minder kan, daarvan moet je Van Den Spiegel niet overtuigen. Maar meer dan kwantiteit gaat het grote debat om de kwaliteit van de cross. “We beseffen niet hoeveel potentieel het format van het veldrijden heeft. Zoals we vandaag veldrijden organiseren, slagen we er niet in om dat potentieel eruit te halen.”
  2. “Als Van der Poel in de tweede ronde van het WK nog niet alleen rijdt, zal dat uit medelijden met de kijker zijn”
    PREMIUM
    28

    “Als Van der Poel in de tweede ronde van het WK nog niet alleen rijdt, zal dat uit medelijden met de kijker zijn”

    Pas vijfde, werd Mathieu van der Poel in Benidorm. Het deed meteen de hoop oplaaien dat er kansen zouden zijn voor de Belgen om de Nederlander van een zesde wereldtitel te houden. IJdele hoop, meent onze wielerexpert Michel Wuyts. “Ik onthoud vooral de overdonderende dronebeelden van Van der Poel. Daar vloog superman 3.0 pakketten stilstaande lieden, die desondanks 40 per uur haalden, huiveringwekkend snel voorbij.”