Een beeld van het podium van het voorbije WK in Bergen, met van links naar rechts Alexander Kristoff, wereldkampioen Peter Sagan en Michael Matthews.
Volledig scherm
Een beeld van het podium van het voorbije WK in Bergen, met van links naar rechts Alexander Kristoff, wereldkampioen Peter Sagan en Michael Matthews. © Photo News

Vlaanderen kandidaat voor WK wielrennen in 2021: "We maken veel kans", Museeuw pleit voor parcours als dat van Ronde

WielrennenVlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft de Vlaamse Regering voorgesteld om Vlaanderen officieel kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK wielrennen in 2021. Vanuit het beleidsdomein Sport stelt de minister alvast 3,5 miljoen euro ter beschikking om de kandidatuur samen met de wielerfederaties voor te bereiden.

40 reacties

  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Voor mij geen broden en wespen. Zend ze maar naar Zolder op een circuit. De mensen worden dan geen dagen gekluisterd om telkens weggetjes om te rijden. Aan mij niet besteed. Het is toch een totaal onzuivere bedoening. Kan het zelfs geen sport meer noemen.
  • Rony Bekaert

    6 jaar geleden
    Hij stelt 3,5 miljoen euro ter beschikking om de kandidatuur voor te bereiden ......... bij voorkeur op te souperen in Het Fornuis.....
  • Jan Vanachter

    6 jaar geleden
    Museeuw, de man die de koers vervalste.
  • Norbert Thieren

    6 jaar geleden
    Brood en spelen, het gewone volk trapt hier nog steeds is. Gemakkelijk als je met ons belastingsgeld mag spelen.
  • edwig Impen

    6 jaar geleden
    als er toch een wk komt dan in geraardsbergen: met doortocht en aankomst langs de markt, de geasfalteerde kloosterstraat, dan richting bosberg en zo langs zandbergen terug naar geraardsbergen via de onkerzeleberg. Beetje zoals het BK waar dave bruylands won en een stukje van de echte RVV. En met eventueel een aanloop van 100 kms doorheen vlaanderen, de kasseien dienen wel vermeden te worden in de aanloop.