Thijs Zonneveld.
Volledig scherm
Thijs Zonneveld. © AD

2013: Halve peloton verslaafd aan slaappillen waarvan je gaat hallucineren

Thijs ZonneveldDe wegen van Lotto-Jumbo en wielrenner Juan José Lobato scheiden nadat de Spanjaard misbruik maakte van sterke slaapmiddelen. Vier jaar geleden schreef Thijs Zonneveld al een column over het misbruik van slaapmiddelen en hallucinerende renners. Een probleem dat de afgelopen jaren door veel ploegen hard is aangepakt.

  1. Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard is geel in Romandië na één dag kwijt, Dorian Godon slaat dubbelslag

    Maikel Zijlaard heeft één dag kunnen geniet van de gele trui in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander verbaasde dinsdag vriend en vijand door de proloog van de WorldTour-koers te winnen, maar een dag later moest hij al vroeg lossen. De rit van Château d’Oex naar Fribourg werd in een massasprint gewonnen door Dorian Godon. De Fransman van Decathlon AG2R neemt bovendien de leiderstrui over van Zijlaard.
  2. Massa’s wielrenners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeldheid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’
    PREMIUM
    124

    Massa’s wielren­ners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeld­heid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’

    Duizenden wielerliefhebbers beleefden een schitterende zaterdag in Zuid-Limburg. In een lang lint trokken ze tijdens de toerversie van de Amstel Gold Race van heuvel naar heuvel. Een schitterend gezicht, maar hoe is dat als je langs de route woont? ,,Een deel van de fietsers denkt dat omdat ze hier geld uitgeven, ze zich ook mogen gedragen of ze de baas zijn. Maar dit is geen pretpark.”
    Vijlen