afp
Volledig scherm
© afp

Brambilla nieuwe ploeggenoot Mollema bij Trek

Gianluca Brambilla zet zijn loopbaan voort bij Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg waarvoor onder meer Bauke Mollema rijdt, heeft de 30-jarige wielrenner voor twee jaar vastgelegd. Hij komt over van Quick-Step, waarvoor hij vorig jaar zowel in de Ronde van Italië als de Ronde van Spanje een etappe won.

  1. Mathieu van der Poel heerst in klassiekers en is ook in Parijs-Roubaix ongenaakbaar: ‘Als kind niet van kunnen dromen’
    Met video
    18

    Mathieu van der Poel heerst in klassie­kers en is ook in Pa­rijs-Rou­baix ongenaak­baar: ‘Als kind niet van kunnen dromen’

    Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag op grootse wijze het wielermonument Parijs-Roubaix op zijn naam geschreven. De Nederlandse wereldkampioen demarreerde op zo’n zestig kilometer van de streep en arriveerde met een voorsprong van bijna drie minuten in het Velodrome van Roubaix. Vorig jaar was Van der Poel ook al de beste in ‘De Hel van het Noorden’.
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.