photo: Cor Vos
Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Trainer Nibali: Onze enige hoop is een extreem slechte dag van Dumoulin

Tom Dumoulin heeft bij de concurrentie indruk gemaakt met zijn weergaloze tijdrit tussen Foligno en Montefalco. Hij staat in het Giro-klassement meer dan twee minuten voor op de concurrentie. Maar volgens Paolo Slongo, de sportief directeur en trainer van het Bahrain-Merida van Vincenzo Nibali, moet die voorsprong van de Nederlander gezien worden als een gat van ongeveer vijf minuten.

  1. Oud-winnaar Tom Dumoulin kijkt in podcast In Het Wiel vooruit naar Giro: ‘Ik had zoveel macht in mijn poten’
    Met podcast

    Oud-win­naar Tom Dumoulin kijkt in podcast In Het Wiel vooruit naar Giro: ‘Ik had zoveel macht in mijn poten’

    De 107de editie van de Giro d’Italia gaat zaterdag van start in Turijn. Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld blikken in de podcast In Het Wiel uitgebreid vooruit op de eerste grote ronde van het jaar. De gasten: wieler- en Italië-fan Wilfried de Jong én Tom Dumoulin, die in 2017 geschiedenis schreef door als eerste Nederlander de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven. Dumoulin kijkt ook terug op zijn loopbaan. ,,De combinatie Giro-Tour heeft me uiteindelijk ook best wel genekt hoor.”
  2. Visma-docu over turbulent voorjaar grijpt naar de keel: ‘Daar lag Wout... Foute boel, dat zag je meteen’
    Met video

    Vis­ma-do­cu over turbulent voorjaar grijpt naar de keel: ‘Daar lag Wout... Foute boel, dat zag je meteen’

    Team Visma Lease a Bike heeft in een indrukwekkende documentaire teruggekeken op het turbulente voorjaar van de ploeg. Visma geeft daarin een onthullend inkijkje met nog niet eerder vrijgegeven beelden en interviews, waarin vooral wordt ingezoomd op de zware crash van kopman Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen op 27 maart. ,,Ik hoop dat er niet te veel dokters meer langskomen... want er komen alleen maar letsels bij.”