Daan Olivier en Richard Plugge tijdens de ploegenpresentatie.
Volledig scherm
Daan Olivier en Richard Plugge tijdens de ploegenpresentatie. © foto: Cor Vos

Daan Olivier kan eindelijk debuteren voor LottoNL-Jumbo

Wielrenner Daan Olivier maakt op 1 mei zijn rentree in het peloton. De 24-jarige coureur van LottoNL-Jumbo verschijnt op die dag aan de start van Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Daarna zal hij half mei deelnemen aan de Ronde van Californië. 

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Marianne Vos profiteert van te vroeg juichende Lorena Wiebes en wint Amstel Gold Race: ‘Ik dacht: tot de streep, tot de streep’
    Met video

    Marianne Vos profiteert van te vroeg juichende Lorena Wiebes en wint Amstel Gold Race: ‘Ik dacht: tot de streep, tot de streep’

    Marianne Vos heeft zondagmiddag de bij de vrouwen vrij chaotisch verlopen Amstel Gold Race op haar naam geschreven. Na een ongeval met een motoragent lag de koers meer dan een uur stil en werd het parkoers noodgedwongen ingekort. In de eindsprint kwam Lorena Wiebes met de armen in de lucht over de streep, maar uit de fotofinish bleek al snel dat Vos de snelste was.