Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Droom Groenewegen spat uiteen door klapband

Dylan Groenewegen droomde drie weken lang van winnen op de Champs-Élysées en die droom hielp de sprinter van LottoNL-Jumbo alle bergen in de Tour de France over. Op het 'moment suprême', zondag in Parijs, spatte die droom echter uiteen door een klapband in de laatste ronde.

  1. Oppermachtige Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Oppermach­ti­ge Marianne Vos sprint in Vuelta naar 252ste zege in loopbaan

    Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta d’Espana voor vrouwen gewonnen. Na een heuvelrit over 131 kilometer tussen Lucena en Teruel was de 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike met afstand de sterkste in een sprint met een grote groep. Het was haar 252ste overwinning in haar al achttien jaar durende profcarrière en haar vierde van 2024. Landgenote Charlotte Kool eindigde op gepaste afstand als tweede.
  2. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’