De gloednieuwe geluidsmuur is nog niet helemaal afgewerkt maar nu al beklad met graffiti.
Volledig scherm
De gloednieuwe geluidsmuur is nog niet helemaal afgewerkt maar nu al beklad met graffiti. © Kristof Pieters

‘Animals’ besmeuren nieuwe geluidsmuur langs E17 met graffiti

ZwijndrechtTerwijl de werken aan de nieuwe glazen geluidsmuur op de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke nog niet eens voltooid zijn, hebben vandalen al een eerste keer toegeslagen. Het opschrift ‘animals’ is echter niet nieuw. Het staat op verschillende bruggen en portieken over snelwegen in de regio.

  1. ASSISEN. Jury oordeelt volgende week over Poolse man die mogelijk buurvrouw en ex een mes in de keel stak: “Mijn DNA op dat mes? Ja, dat was aan tafel gebruikt”
    PREMIUM

    ASSISEN. Jury oordeelt volgende week over Poolse man die mogelijk buurvrouw en ex een mes in de keel stak: “Mijn DNA op dat mes? Ja, dat was aan tafel gebruikt”

    Zes mannen en zes vrouwen. Zij zullen vanaf volgende week maandag mogen besluiten over het lot van Krzysztof K. (63) tijdens diens assisenproces. De Poolse zestiger werd op 12 december 2020 gearresteerd als hoofdverdachte voor de moord op zijn buurvrouw en ex-partner Halina Marciniak (64). Die kwam om het leven toen iemand bij haar thuis een mes in haar keel stak. Krzysztof was de enige persoon die aanwezig kon zijn geweest in het appartement en zijn DNA werd overal aangetroffen, maar hij ontkent alles. “Ze probeerde die middag voortdurend seks met mij te hebben, maar dat ging niet.”
    Antwerpen
  2. Wijkagente Marina (65) stelde haar pensioen drie keer uit, maar nu is het zover: “Bij de politie moesten we vroeger een rokje dragen... Ik had veel bekijks”
    PREMIUM

    Wijkagente Marina (65) stelde haar pensioen drie keer uit, maar nu is het zover: “Bij de politie moesten we vroeger een rokje dragen... Ik had veel bekijks”

    Een politieagente? Dat was veertig jaar geleden nog een rariteit. Vraag het maar aan de 65-jarige Marina Kienen: de allereerste vrouw van het vroegere Zoerselse politiekorps, en nu ook het afzwaaiend hoofd van de wijkagenten. Wij blikken terug hoe ze in een mannenwereld belandde en op welke manier ze de harten in Halle-Zoersel veroverde. “Ik wist al op mijn vijftiende dat ik bij de politie wou. Dankzij mijn turnleraar.”
    Zoersel