Jarno Mobach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jarno Mobach
Jarno Mobach
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 17 augustus 1998
Geboorteplaats Philippine, Nederland
Sportieve informatie
Huidige ploeg VolkerWessels Cycling Team
Discipline(s) Weg
Ploegen
2017–2020
2021-2022
2023-
DT Sunweb
Leopard Pro Cycling
VolkerWessels Cycling Team
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Jarno Mobach (Philippine, 17 augustus 1998) is een Nederlands wielrenner die anno 2023 rijdt voor VolkerWessels Cycling Team.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In 2015 won Mobach de Belgische eendagskoers Menen-Kemmel-Menen met een voorsprong van tien seconden op Ramon van Bokhoven. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Bram Welten. Acht dagen later wist Mobach een sprintend peloton voor te blijven in de derde etappe van de juniorenversie van de Ronde van Opper-Oostenrijk. De Belg Cédric Beullens werd vijf seconden later tweede.

In 2016 won Mobach de juniorenversie van Parijs-Roubaix, Le Pavé de Roubaix, door met een voorsprong van vier seconden op Nils Eekhoff over de eindstreep te komen. In augustus werd bekend dat hij vanaf 2017 deel zou gaan uitmaken van de nieuw opgerichte opleidingsploeg van Team Giant-Alpecin.[1] Een maand nam hij deel aan het Europese kampioenschap. In de tijdrit werd hij zesde, twee dagen later eindigde hij op de dertiende plaats in de wegwedstrijd. Beide titels gingen naar een Fransman: Alexys Brunel won de strijd tegen de klok, Nicolas Malle de wegwedstrijd. Tijdens de wereldkampioenschappen werd hij tiende in de tijdrit voor beloften.

In het seizoen 2017 maakte Mobach deel uit van de opleidingsploeg van Team Sunweb. In juni werd hij vijfde in het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften, dat werd gewonnen door Julius van den Berg. Drie maanden later was hij de beste in de laatste etappe van de Olympia's Tour, waardoor hij naar de elfde plaats in het eindklassement steeg.

Op 1 mei 2018 begon hij met geringe voorsprong in de leiderstrui aan de slotetappe van de Ronde van Bretagne maar verloor deze weer en werd uiteindelijk vijfde in het eindklassement . Later op het jaar werd Mobach vierde op het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften te Bergen op Zoom waar hij 21 seconden moest toegeven op winnaar Hartthijs de Vries . In september werd het contract van Jarno Mobach met twee jaar verlengd bij de Duitse opleidingsploeg van Team Sunweb.[2] . Vanaf 2021 rijdt hij voor de continentale formatie Leopard Pro Cycling uit Luxemburg.

Overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

2015
Menen-Kemmel-Menen
3e etappe Ronde van Opper-Oostenrijk, Junioren
2016
Parijs-Roubaix, Junioren
2017
6e etappe Olympia's Tour
2020
2e etappe B Ronde van de Isard (ploegentijdrit)

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Jarno Mobach van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.