Tim Merlier.
Volledig scherm
Tim Merlier. © BELGA

Tim Merlier wil in de Algarve meteen vlammen: “Jakobsen was indrukwekkend in Valencia, maar ik ga de uitdaging graag aan”

WielrennenTim Merlier (29) staat in de Algarve met grote honger aan de start. Daarvoor heeft de sprinter van Alpecin-Fenix serieus op zijn tanden moeten bijten. De voorbije dagen waren zowel mama Heidi, broer Braam als partner Cameron jarig. "Drie keer feest, maar ik heb mij kunnen inhouden. De taart is pas voor na de eerste zege."

3 reacties

  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    Die uitspraak van in de laatste km droppen en dan zijn plan trekken heb ik nog maar zelden gezien. Merlier is iemand die perfect moet afgeleverd worden op 200 meter van de meet en dan is hij zeer moeilijk te kloppen maar anders is het bijna altijd njet.
  • Lieve Verlinden

    2 jaar geleden
    Toffe pé. Succes ginder.
  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Tim we wensen u veel succes en al een overwinning
  1. REPORTAGE. Kanarieberg dag na tragische val:  fans komen zelfs vanuit Limburg naar plek waar Van Aert onderuitging
    PREMIUM
    7

    REPORTAGE. Kanarie­berg dag na tragische val: fans komen zelfs vanuit Limburg naar plek waar Van Aert onderuit­ging

    Daags na de val van Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen lijkt de Ninoofsesteenweg in Ronse een soort bedevaartsoord. Supporters komen zelfs vanuit Limburg om met eigen ogen in te schatten wat er is gebeurd. Hoe kan een brede strook asfalt voor zo een ravage zorgen? We spraken enkele fans en buurtbewoners die alles vanop de eerste rij zagen gebeuren: “Plots zag ik hoe een renner met zijn fiets twee meter hoog de lucht in werd gekatapulteerd.”
    Ronse
  2. “Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaarstijd? Hoeveel kan een mens hebben?”
    PREMIUM
    71

    “Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaars­tijd? Hoeveel kan een mens hebben?”

    Een zware val in de afdaling richting Kanarieberg in Dwars door Vlaanderen trok een streep door de Ronde- en Roubaix-ambities van Wout van Aert, die intussen succesvol geopereerd is. Niet voor het eerst moet de Kempenaar passen voor zijn droomklassiekers. Michel Wuyts leeft mee met Van Aert en ergert zich intussen aan de sensatiezucht van organisatoren. “Dat het eruit moet, die onaanvaardbare passages en afdalingen, dringt onvoldoende door. Vijf valpartijen per koers zijn een schandalig hoog gemiddelde.” En daarvoor kijkt hij ook richting wielerbonden.