BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ronde van Vlaanderen-winnaar Bettiol neemt prijzengelden op de korrel: “Als je te veel gaat nadenken over wat je verdient, stap je niet meer op je fiets”

WielrennenAlberto Bettiol (26), winnaar van de Ronde van Vlaanderen dit jaar, breekt een lans voor zijn vrouwelijke collega’s. De Italiaan vindt het prijzengeld bij de dames “een schande”. Hij valt ook niet omver van zijn eigen prijzengeld.

8 reacties

  • Lucas Vissers

    4 jaar geleden
    Dat veel verdienen is ook mede de oorzaak van doping ! Want prestaties betekend bekendheid maar vooral .... money money money !
  • pieter Van Ceunebroeck

    4 jaar geleden
    Van mij mogen vrouwen een pak meer verdienen, maar de impact en de commerce is veel groter bij de meeste mannensporten. En dat is de voornaamste reden. Vb. Aantal kijkers op tv en toeschouwers bij voetbal of langs de baan bij wielrennen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er is een verschil in 10% in fysieke prestaties tussen mannen en vrouwen. Daarom hoeven vrouwen niet minder betaald te worden. Het verschil tussen 20.000€ en 1265€ is trouwens ook veel groter dan 10%. Of vrouwen halen beter cijfers tijdens hun studies en zijn dan meer gedisciplineerd. Laten we dan alle mannen die werken als loontrekkende dan misschien minder betalen, Daniel Mignolet.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    In vergelijking met wielrenners zijn voetballers verwende gasten,de haartjes fijn in model,liefst nog de armen vol tatoeages,bij het minste contact rollen ze over het gras alsof ze blijvend invalide zijn geworden.en de beloning voor een paar uurtjes trainen en een wedstrijd in de week word al snel gezien als zwaar.dan heb ik meer respect voor de renners.
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    Ja als je hen gaat vergelijken met voetballers of tennissers zijn het sukkelaars en zeker als je even stilstaat bij wat ze er allemaal moeten voor doen.