NYKOMMER: Katrine Aalerud er landslagets nykommer i Luxembourg. Her fra et ritt i Belgia tidligere i vår. Foto: Alain Dutilleul

Katrine Aalerud får sin landslagsdebut

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 28.04.16 19:57

Del på    

21-åringen har gått fra å være 15 minutter bak vinneren, til å kjempe om seier i Norge.

Forrige uke ble det offentliggjort hvilke norske ryttere som er blitt tatt ut til landslagstroppen som skal delta i etapperittet Luxembourgeois du cyclisme féminin Elsy Jacobs. Emilie Moberg (Hitec Products) er en av seks ryttere som skal delta.

– Lagets ambisjoner er topp ti-plasseringer, og aller helst podiumsplassering, sier Moberg til procycling.no.

Rittet åpnes med en prolog på 2,8 kilometer fredag før to lengre etapper lørdag og søndag, på henholdsvis 106, 9 og 111, 1 kilometer. Løypene er teknisk krevende med kortere kraftkneiker og flatt terreng.

– For min egen del er jeg spent på løypene, hvor tøffe bakkene er og hvordan avslutningene ser ut. Egne forventinger vil bli satt ut i fra hvordan de er.

De to foregående årene har Anna van der Breggen vunnet rittet sammenlagt, mens Marianne Vos har vunnet de tre utgavene før det. Begge verdensstjernene stiller til start også i årets utgave.

De norske landslagsjentene møter tøff konkurranse i Luxembourg, da flere av de sterkeste lagene som Boels Dolmans, Rabo-Liv, Wiggle-High5, Orica-AIS og Cervelo Bigla stiller til start.

– Jeg håper på den gode følelsen, bra lagsamarbeid og flyt i rittene, avslutter Moberg til procycling.no.

Fersking
Katrine Aalerud er landslagets fersking, og får sin debut i de norske fargene under etapperittet i Luxembourg. Aalerud er 21 år gammel og sykler for Bryne CK.

– Mine tanker rundt Luxembourg er at jeg skal klare å gjøre en god jobb for laget. Jeg håper å få en fin erfaring og lære mye, sier Aalerud til procycling.no.

21-åringen har vist stor fremgang, og imponert så langt i år med blant annet en andreplass under Norgescup-åpningen i Skien forrige helg. I tillegg har Aalerud prøvd seg internasjonalt i noen ritt i Belgia tidligere i vår.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORE ENDRINGER: Katrine Aalerud har fått hjelp av tidligere syklist Morten Mørland, og sammen har de gjort store endringer i både trening og kosthold. Foto: Mattias Mellquist

STORE ENDRINGER: Katrine Aalerud har fått hjelp av tidligere syklist Morten Mørland, og sammen har de gjort store endringer i både trening og kosthold. Foto: Mattias Mellquist

Aalerud legger ikke skjul på at hun takker den nye trener sin for mye av fremgangen.

– Det skyldes at jeg har en så flink trener og kostholdsveileder, sier 21-åringen som har tidligere Sparebanken Sør-syklist Morten Mørland som trener og kostholdsveileder.

– Det er mer målrettet og strukturert enn før. Jeg har trent mye alternativt i vinter, og løpt mye. Jeg har hørt på hva Morten har sagt til meg rundt kosthold, og gjort en del endringer der.

– Håpet er å kjøre U23-EM
21-åringen har gått fra å være blandt nedre del på resultatlisten nasjonalt, til å ta sitt første steg opp på pallen.

– Hva er ambisjonene dine for sesongen?

– Det er å få selvtillit i Norge og kjøre ritt i utlandet for å prøve og feile litt der. Håpet er å kjøre U23-EM, men vi får se hvordan formen utvikler seg, sier Aalerud.

Under NC-åpningen i Skien i fjor var Aalerud 15 minutter bak vinneren, i år var det kun sekunder som skilte hun fra Ingrid Lorvik (Hitec Products) som vant. 21-åringen legger ikke skjul på at hun nå satser alt på landeveien.

– Jeg går «all in» for sykling nå, siden det er det jeg elsker. Det var vel i offseason at jeg gjorde et oppgjør med meg selv og sa at jeg ikke kunne være så dårlig som jeg var. Jeg er en veldig dårlig taper, og de resultatene fra tidligere irriterer meg og motiverer meg til å bli bedre, avslutter Aalerud til procycling.no.

Følgende ryttere er tatt ut:

  • Miriam Bjørnsrud, Raumer Rytter SK/Hitec Products
  • Emilie Moberg, Halden CK/ Hitec Products
  • Cecilie Gotaas Johnsen, CK Victoria/Hitec Products
  • Ingrid Lorvik, CK Viktoria/Hitec Products
  • Vita Heine, Bergen CK/Hitec Products
  • Katrine Aalerud, Bryne CK

Tagget med: , , , ,

Les også disse