Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Vos: 'Hoef geen voorkeursbehandeling richting Rio'

Vos: 'Hoef geen voorkeursbehandeling richting Rio'

Woensdag 13 januari 2016

Interviews - Marianne Vos heeft schitteren op de Olympische Spelen van Rio als groot doel voor 2016, maar het is niet haar belangrijkste objectief: de olympisch kampioene van 2012 (Londen) wil vooral weer fit worden en kunnen koersen. "Dat heeft de absolute prioriteit. Ik wil niets doen wat mijn herstel kan vertragen. Dus ook een deadline voor de Olympische Spelen mag me niet te snel op de fiets jagen."

Vos verwacht van bondscoach Johan Lammerts geen voorkeursbehandeling. "Ik moet net als iedereen aan zijn kwalificatie-eisen voldoen. Dat lijkt me ook logisch. Ik heb niets in Rio te zoeken als anderen beter zijn. Ik ben erop gebrand om ook nu voor een olympische titel te gaan, maar het is dit jaar niet vanzelfsprekend." Een datum voor haar rentree heeft ze nog niet in het hoofd. "Dat ligt puur aan mijn herstel. Ik ga nu mee op trainingskamp met de ploeg en daar zullen we moeten kijken hoe het gaat. Ik wil geen datum prikken voor een terugkeer in mijn hoofd, want ik weet simpelweg nog niet wanneer ik er klaar voor ben."

Door tot Tokio 2020

Als het aan Marianne Vos ligt, bevat haar loopbaan nog een olympische cyclus. "Ik ben er zeker nog niet klaar mee en ben van plan nog even te blijven fietsen.  Het zou mooi zijn als zich een nieuwe sponsor aandient die net als Rabobank zo'n traject aan wil gaan. Het heeft mijn voorkeur om in de huidige constructie door te gaan" aldus de Brabantse, die met haar stichting eigenaar is van de formatie Rabo-Liv. "Ik zou het liefst ook met deze meiden doorgaan, al besef ik dat er rond het Nederlands Kampioenschap dan wel  wat duidelijkheid moet zijn over een eventuele opvolger van Rabobank. Anders gaat er aan rensters getrokken worden. Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn, laat het aan marketingbureau Zeeloo Sports en het management van de ploeg over. Maar als ik zelf een contact kan leggen, zal ik dat uiteraard niet laten."

Focus op herstel

Vos heeft een moeilijk jaar achter de rug. "Ik had vorig jaar niet kunnen denken dat er meer tijd nodig was dan de zes weken die normaal voor een hamstringblessure stond. Toen ik eenmaal de knop had omgezet dat ik niet meer kon koersen, heb ik de focus helemaal gelegd op het herstel. Ik ben er nog altijd niet, maar een rentree komt wel steeds dichterbij." Vindt ze achteraf dat ze in het begin van 2015 beter het NK en vooral het WK Veldrijden had kunnen missen?  "Achteraf maak je misschien andere beslissingen met de kennis van nu. Het WK heeft me weinig voldoening gegeven, op techniek won ik nog brons, maar ik had ondanks mijn blessure gehoopt op goud. Maar ik heb daar niets extra's mee kapot gemaakt."

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl