Jordy Boutté: " Ik zou graag een zo goed mogelijk Bvb klassement rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Dec 2015 - 19:53
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Jordy Boutté kijkt inmiddels uit naar het nieuwe seizoen. Jordy wil zich tijdens het nieuwe seizoen laten opmerken in de verschillende beker van België wedstrijden.

1. Wanneer gestart met het wielrennen en hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart op mijn 12 jaar bij de wielertoeristen van Wijtschate waar mijn vader eveneens voorzitter van is. Mijn vader deed toen nog aan wielrennen en crossen bij nevenbonden waardoor ik de smaak ook al snel te pakken kreeg.  Ik begon met crossen bij de Lrc op mijn 13e als voorbereiding op de weg. Ik ben dan gestart aan mijn eerste wegseizoen als 14-jarige aspirant waar ik al snel mooie uitslagen reed.  

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Mijn seizoen was met al de pech die ik kende wel geslaagd. Ik heb onder andere een podiumplaats, 8 top 10 en 15 top 15 plaatsen waaronder 2 interclubs Zwevezele 13e en Rochefort 12e, allebei in de aanval.  

3. Kreeg je te maken met pech afgelopen seizoen of blessures? Ja, ik kreeg te maken met het begin van een longontsteking waardoor ik een maand aan de kant stond in het begin van het seizoen. Toen ik terug volledig genezen was en mijn vorm er was brak ik mijn sleutelbeen in Menen Classic.

4.  Je had in het begin van het seizoen het BVB klassement voorop gesteld maar deze viel in het water door blessures. Teleurgesteld? Ik was wel teleurgesteld omdat een top 3 plaats wel mogelijk was. Maar mijn broer won de BVB voor ezc mede met mijn hulp, dit maakte het wel goed .

5. Je behaalde een eerste plaats in het bergklassement tijdens de Interclub in Kemmel. Een klimmerstype? Jazeker, ik hou wel van het klimwerk. In de ronde van Namen ging ik ook altijd met de beteren mee naar boven.

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Meer uithoudingsvermogen naar het einde van een wedstrijd toe en een goeie finale kunnen rijden.

7. Je broer Kenzie is eveneens wielrenner. Heerst er een gezonde competitiedrang tussen jullie twee? Op welke manier? Niet meteen, we gaan eerder samenwerken om een zo dicht mogelijke plaats te halen, de ene keer is het Kenzie de andere keer ik .  

8. Spurt of solo? Waarom? Liefst solo maar heb dit nog niet meegemaakt. Het was eerder met klein groepje en dan afmaken in de spurt bergop.  

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Mijn TT Capaciteiten zijn niet zeer groot, ook omdat het me niet zo ligt. Ik zal er ook niet echt op trainen, al zou dat wel moeten om er beter in te worden .

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Ik verkies een klimwedstrijd in extreme omstandigheden warm/koud/regen/ hagel, het maakt allemaal niet uit voor mij.  Terwijl vele renners het laten schieten van bij de start blijf ik er altijd evenveel voor gaan.

11. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Als het er gevaarlijk aan toe gaat in de wedstrijd doe ik mijn kruisteken.

12. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Ik doe aan een variërend winterprogramma. Ik doe naast mijn duurtrainingen ook aan Mtb, zwemmen en lopen met mijn vriendin Delfien Volckaert.  

13. Wat zijn de doelen voor 2016 als derdejaars belofte?  Ik zou graag een zo goed mogelijk Bvb klassement rijden zonder pech en minstens een overwinning behalen .

14. Is het combineren wielrennen /school/werk gemakkelijk? Het is niet altijd even gemakkelijk om te combineren met werk doordat werk al veel energie vraagt van het lichaam en om dan nog eens te gaan trainen/koersen. Daarom dat vele renners het eerst proberen zonder werk en alles op de koers zetten .  
 
De snelle vragen
Lievelingskleur : donkerblauw  
Lievelingseten : varkenshaasje met een goed sausje
Ochtend- of avondmens :  avondmens
Film of boek :  film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten :  frieten
Citytrip in Barcelona of relaxvakantie in de Caraïben : relaxvakantie in de Caraïben
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen :  alleen binnenkomen
Bergop of bergaf :  bergop
Koud of warm :  warm
Tijdrit of een lange rit :  lange rit
Mooiste overwinning ooit: mijn eerste overwinning bij de nieuwelingen omdat ik heel het seizoen sterk reed en de overwinning pas op het laatste van het seizoen viel. De ontlading was groot .
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: met Contador in de bergen
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Een seizoen zonder pech .
 

Gerelateerde artikels

Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn overwinning in Deerlijk en mijn regelmaat in de grote koersen Vind je u seizoen geslaagd? Ja, ik ben tevreden met 21 keer top 10 en 2 overwinningen Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Tijdens individuele tijdrit in de...
  "Met de Britten aan de start waaronder de winnaar van gisteren te Kemmel ging dit beslist een tactisch zware wedstrijd worden. We moesten 18 keer de Olieberg omhoog en dit lag me wel zeer goed. Ik kon tijdens de beklimming de tegenstand bekijken. Na enkele ronden gingen we met een zevental...