Stijn Mortelmans: "Ik sta telkens aan de start met als doel te winnen"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 May 2015 - 21:19
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stijn Mortelmans veegde het slechte seizoen 2014 van de baan met een overwinning in de Ardenne Challenge. Stijn voelt zich uitstekend in de bergen en kijkt daarom uit naar de klimwedstrijden verder in het seizoen.

Blik je tevreden terug op je seizoen 2014? 2014 was niet wat ik er sportief van verwachte. Ondanks ik me fysisch sterker voelde. Interne problemen in de ploeg brachten onzekerheden en twijfels mee.

Je won de 2e etappe van de Ardenne Challenge. Is hiermee een eerste doel bereikt? Ik sta telkens aan de start met als doel te winnen. Als klimmers type is dit echter niet evident en een echte snedige eindsprint heb ik ook niet echt dus … Ja mijn eerste doel is eindelijk gelukt. Maar we rijden dit jaar nog verschillende rondjes met de ploeg waar ik me zeker nog eens iets wil laten zien.

Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen verder pieken? Uiteraard de wedstrijden bergop zoals komend weekend de Triptyque Ardennais. Vorig weekend reden we de Tour de Loiret waar ik me zeer goed voelde . Wij hebben een sterke ploeg in de breedte bij Pro Race ( na 3 wedstrijden in de top competitie staan we voorlopig mooi op de 4pl). We rijden ook een druk gevarieerd programma in binnen- en buitenland. Iedereen krijgt de kans zich te bewijzen, de selecties die ik krijg ga ik dan ook telkens voor 200%.

Aan welke buitenlandse wedstrijden zou je willen deelnemen en waarom? Een rondje in het buitenland met onze ploeg is echt super, er heerst een zeer goede sfeer in de groep. En meestal zijn onze buitenlandse wedstrijden waar er geklommen moet worden dus graag voor mij.

Hoe combineer je u werk met het wielrennen? Ook al zijn we geen profs toch moeten we het dikwijls tegen deze renners opnemen, niet simpel dus. Momenteel werk ik halftijds als fietsenmaker, zodat ik de nodige kilometers kan trainen en me vrij maken voor de wedstrijden.

Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een klimmerstype , die graag een harde wedstrijd heeft en maakt.

Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben zeker niet bijgelovig, maar geloof vooral in mezelf en de mensen rondom mij.

Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Eigenlijk ben ik nu al best tevreden, ik beleef veel plezier aan mijn koers. Hopelijk blijf ik gespaard van valpartijen en kwetsuren. En wie weet nog eens een superdag en wat geluk…

Is prof worden nog een droom? Als jeugdrenner moet je daarvan kunnen dromen, toch deze droom is voor zo weinig onder ons weggelegd. Op mijn 26 jaar sta ik al lang met de voetjes op de grond en ben al blij om mijn hobby op dit niveau te kunnen beoefenen.

Heb je het veldrijden definitief vaarwel gezegd? Zeker niet, vorig jaar reed ik trouwens nog een vijftal crossen . Het veldrijden heeft me vele mooie jeugdjaren bezorgd. Het is nu geen doel meer , maar een middel om de winter op een plezierige manier in goede conditie door te komen in functie van het wegseizoen.
 

Gerelateerde artikels

Stijn Mortelmans won de 2e etappe van de Ardenne Challenge afgelopen weekend. Stijn heeft hiermee zijn eerste doel bereikt van het seizoen. "Na vorig jaar een 5de plaats in het algemeen klassement van de Ardenne Challenge , was het de bedoeling om er dit jaar voor een goed dag resultaat...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Nadat ik dit jaar overstapte van het veldrijden naar de weg wist ik niet goed wat te verwachten. Het ging direct vrij goed en vanaf het moment dat ik voor Rock Werchter kon gaan rijden ben ik nog gegroeid. Mooiste moment: Ardense pijl ondanks...