Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Instagram KK Kranj

“KLUB DRŽAVNIH, EVROPSKIH IN SVETOVNIH PRVAKOV”

Beograd Banjaluka

17. 4. – 21. 4. 2024 Članska ekipa se je že tradicionalno udeležila dirke Beograd Banjaluka. Ekipo Sava Kranj Cycling so sestavljali Marcel Gladek, Jaka Marolt, Gašper Otoničar, Teo Pečnik, Mihael Štajnar, Luka Ziherl in Matic Žumer. V sredo, 17. 4. 2024, se je z otvoritveno slovesnostjo in uvodnim kriterijem pričela dirka Beograd Banjaluka 2024.… Continue reading Beograd Banjaluka

Pokal Poli v Hajdošah

20. 4. 2024 V soboto so deklice, dečki in mlajši mladinci dirkali na Pokalu Poli v Hajdošah pri Ptuju. Krožna trasa je bila ravninska, krog je bil dolg 4 km. Dečki C in deklice C+B so prevozili 3 kroge, dečki B in deklice A 4 kroge, dečki A 5 krogov in mlajši mladinci krogov.Pri deklicah… Continue reading Pokal Poli v Hajdošah

DEČKI DIRKALI V ITALIJI

14. 4. 2024 GIRONATA DEL CICLISMO RONCHESE V nedeljo so dečki A nastopili na dirki Gironata del ciclismo Ronchese v kraju Ronchi dei Legionari. Dirka je bila povsem ravninska, v dolžini 29 km. Razpletla se je s šprintom večje skupine, v katerem je Marcel Hafner zasedel 40. mesto.

ETAPNA DIRKA ZA POGI POKAL

13. – 14. 4. 2024 3. POKAL KAMNIKA IN VN GENERALI ZAME V soboto so se mladinci udeležili dirke POKAL KAMNIK IN VN GENERALI ZAME.Zahtevna krožna trasa v dolžini 4,8 km, z dvema vzponoma in 85 višinskimi metri, je potekala v okolici Tunjic.Mlajši mladinci, so se pomerili v osmih krogih v skupni dolžini 38,4 km.… Continue reading ETAPNA DIRKA ZA POGI POKAL

KOLESARSKI KLUB KRANJ NA KRATKO ...

  • Mlade kolesarske upe vzgajamo že od leta 1957 dalje.
  • Naše delo temelji na vzgoji otrok in mladih, ne samo v vrhunskem športu, ampak tudi za življenje. Vzgojili smo jih že več tisoč.
  • V klubu so se kalili številni mednarodno priznani in uspešni profesionalni kolesarji, kot so Matej Mohorič, Jan Polanc, Luka Mezgec idr., ki zmagujejo na največjih dirkah za profesionalce, kot so Tour de France, Giro d’Italia in Vuelta.
  • Vseskozi skrbimo za množičnost in popularizacijo kolesarskega športa v širši okolici.
  • Iz naših vrst izhaja veliko število svetovno priznanih kolesarskih delavcev.
  • Trenutno imamo 70 aktivnih tekmovalk in tekmovalcev v vseh kategorijah.
  • Član kluba je tudi najboljši mladinec na svetu v letu 2016 po lestvici ProCyclingStats– Jaka Primožič.
  • Dvakrat smo že gostili sloviti Giro d’Italia, naša Velika nagrada Kranja pa velja za najstarejšo kolesarsko dirko v Sloveniji.
  • Mladinec Nik Čemažar je v letu 2017 postal državni prvak v vseh kolesarskih disciplinah, kar je izjemna redkost.
Zavarovalnica Triglav

“V Kolesarskem klubu Kranj smo ponosni na naše delo. Verjamem, da lahko mladim damo ogromno, kar dokazujejo uspehi v naši več desetletni tradiciji.”

MATJAŽ ZEVNIK - KK KRANJ - direktor