Wielrennen

Wielrennen

Wielrennen wordt gebruikt als term voor een fietssport waarbij het op snelheid aankomt. Er zijn echter verschillende takken binnen de wielersport. Zo heeft elke tak een wereldkampioen die op dat specifiek onderdeel een bepaalde trui draait. Maar hoe ziet de uitrusting van een wielrenner eruit? En welke blessures zijn er allemaal te bedenken bij het beoefenen van de wielersport? Om hier nader op in te gaan zul je hierover additionele informatie vinden op deze pagina. Wil jij meer weten over de sport zelf? Dan tref je hierover alle informatie aan op deze website. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet om zelf de beslissing te maken of wielrennen een sport voor jou kan zijn.

santiago-pazos-bordon-Jj9dycup6HM-unsplash

De uitrusting van wielrenners

Als je een wielrenner bent wordt er altijd gebruik gemaakt van een fiets. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat elke discipline gebruik maakt van een ander soort fiets. De fietsen verschillen op het gebied van een rem, banden, wielmaat en andere factoren. Als je bijvoorbeeld een tijdrijder bent, is het belangrijk om een gestroomlijnde fiets te hebben waardoor je zo min mogelijk luchtweerstand zult ervaren tijdens het fietsen. Ben jij benieuwd welke fiets jij moet aanschaffen voor de sport die jij wilt uitvoeren? Dan is het goed om eens contact op te nemen met een specialist op het gebied van wielrenfietsen.

Als we kijken naar de kleding bestaat deed voornamelijk uit speciaal ontworpen wielershirts, een speciale wielrennersbroek en wielrenschoenen. Daarnaast wordt bij bepaalde gevaarlijke disciplines ook een helm gedragen. Ook zie je dat wereldkampioenen in bepaalde disciplines een speciale trui krijgen zoals een regenboog trui.

De blessures bij wielrenners

Het is ook goed om te benoemen dat in de wielersport frequentie blessures aan de orde komen. Door het vallen van de fiets is het mogelijk om een hersenschudding of een schedel- of hersenletsel te krijgen. Daarnaast is het ook mogelijk om breuken of luxaties van de schouder en sleutelbeen op te lopen. Het is dus zeker een gevaarlijke sprot alhoewel de meeste mensen denken dat dit niet het geval is.

Ook is het goed om te benoemen dat het intensief fietsen diverse overbelasting kan leiden tot overbelasting van de knieën, onderrug, nek en schouder. Deze klachten zijn ook wel te typeren als zadelpijn en tintelingen in de handen en voeten. Heb jij hier last van? Dan is het noodzakelijk dat je direct naar een fysiotherapeut gaat om de klachten te beperken.

peter-fogden-Yr_gVwCsahY-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN