Header
Volgende editie

Zaterdag 4 mei 2024

Nog 18 dagen
De 70e ronde van Overijssel

De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt ‘Overijssels Mooiste’ plaats op de eerste zaterdag in mei. Met recht wordt onze wedstrijd een echte ‘klassieker’ genoemd. Dit jaar maakt de Ronde van Overijssel wederom deel uit van de Holland Cup, een internationale wielercompetitie in Nederland van zes Nederlandse UCI 1.2 koersen. De lengte van de wedstrijd bedraagt 205.1 KM (zonder neutralisatie).

Winnaar 1974
Stad van de Ronde
Wielercafe 2024 Oldenzaal

Traditiegetrouw vond, in aanloop naar de 70e Ronde van Overijssel, op 15 april j.l. het wielercafé plaats in het "Dorp van de Ronde" waarvoor Oldenzaal dit jaar de eer kreeg. Hoofdgasten Marcel Kittel en Tom Veelers stonden in hun actieve profcarriere als koningskoppel garant voor vele sprintzeges in onder andere de Tour de France, Vuleta Espana en Giro d'italia. Zij vertelden met enthousiasme over hun belevenissen in de koers, maar ook over hun vriendschap en samenwerking daarna. Verder gaven aankomend talent in het vrouwenwielrennen Ilse Pluimers en amateurcoryfee en oud winnaar van de Ronde van Overijssel, maar tevens oud coach van de KNWU dames Herman Snoeijink, OWC-talent Teun Veelers en OWC-voorzitter Jeroen Nijhuis acte de présence.

GEEN RONDE VAN OVERIJSSEL ZONDER VRIJWILLIGERS

Een grote wielerwedstrijd als de Ronde van Overijssel kan niet georganiseerd worden zonder de hulp van honderden vrijwilligers. Zij zijn de drijvende krachten achter de Ronde van Overijssel. Van lunchpakketten tot vlaggenisten tot motards en verkeersregelaars. In samenwerking met de politie zorgen zij ervoor dat de wedstrijd veilig kan verlopen, voor zowel de renners als alle andere betrokkenen. Op de eerste zaterdag in mei staat er een grote groep mannen en vrouwen klaar. Sommigen al vele jaren lang.

Ook sponsor worden van de Ronde van Overijssel?

De sponsoren van de Ronde van Overijssel dragen de wielersport een warm hart toe en willen graag netwerken. Het is onze uitdaging bedrijven die ons sponsoren te laten ervaren dat hun investering in de Ronde van Overijssel zich ruimschoots terugverdient. De sponsorcommissie stimuleert de interactie met de sponsoren en tussen de sponsoren onderling. Met volledig verzorgde VIP ARRANGEMENTEN tijdens de Ronde van Overijssel. En door het organiseren van evenementen als de TOERTOCHT voor SPONSOREN, de BIKE, BEER & WINE RIDE en de PLOEGENTIJDRIT voor BEDRIJVENTEAMS. De combinatie van de wielersport, gezelligheid en samen sportief bezig zijn staat bij al onze evenementen centraal.

Sponsor activiteiten
VIP worden?
Sponsorbrochure (pdf)
Demi Slooff rondemiss 70e Ronde van Overijssel

Demi Slooff uit Almelo is de rondemiss tijdens de 70e Ronde van Overijssel. Zaterdag 4 mei is ze in het echt te bewonderen tijdens de internationale wielerklassieker. Hier stelt ze zich alvast voor. 

De 20-jarige Demi Slooff is geboren en getogen in Almelo. Ze studeert Hotel Management aan Saxion Hotel Management in Apeldoorn. In Almelo is ze geen onbekende, want ze is gastvrouw bij Restaurant Kreta. Op dit moment zie je haar hier echter wat minder want Demi loopt tot eind juni stage in Utrecht als Event Producer bij evenementenlocatie DeFabrique. Hier houdt ze zich bezig met het organiseren en aankleden van events.

COEN VERMELTFOORT WINT 69e RONDE VAN OVERIJSSEL

Coen Vermeltfoort schreef voor de tweede keer achter elkaar de Ronde van Overijssel op zijn naam. De Tsjech Adam Toupalik van de Elkov-Kasper formatie probeerde nog in zijn eentje te ontsnappen aan het peloton, maar zijn dappere poging was vergeefs. Het werd een massasprint die Vermeltfoort met overmacht won. Op de tweede plek kwam de Duitse Tim Torn Teutenberg (Leopard Togt Pro Cycling) en als derde eindigde de Let Martin Pluto (Abloc). Een samenvatting door Cycling Lennart is te bekijken op You Tube via de knop hieronder. De laatste 5 kilometer is te zien via De Holland Cup

Onze sponsoren